Workshops

Tijdens Een Leven Lang Leren in 1 dag kun je twee workshops volgen. Er is keuze genoeg en je kunt kiezen uit workshops die aansluiten bij ‘een leven lang leren als mens’ en ‘een leven lang leren als organisatie’.

Unieke kans: in de eerste workshopronde is er de mogelijkheid om met een groep in gesprek te gaan met Ben Tiggelaar!
Alle andere workshops worden op deze middag twee keer aangeboden.


Een leven lang leren als mens
Vanuit zes workshops over verschillende levenslessen kun je persoonlijke inzichten opdoen. ELLLA deelt een aantal levenslessen van de afgelopen tien jaar en geeft jou graag handvatten mee om er zelf mee aan de slag te gaan!

Levensles 1: Weten wat jouw bedoeling is
In deze workshop krijg je handreikingen om uit te zoeken wat jouw bedoeling in het leven is. Geen pasklare antwoorden, wel een paar rake vragen die je goed op weg helpen.

Levensles 2: Het is maar hoe je kijkt! 
Deze kijkworkshop leert je om meerdere perspectieven te onderzoeken en te waarderen en minder snel een oordeel of gefixeerde mening te hebben.

Levensles 3: Investeren in (krachtige) relaties 
In deze workshop krijg je inzicht in waar het om gaat als je werkt aan vitale relaties. Nuttig voor je werk en thuis.

Levensles 4: De kracht van gedachten 
Is het waar wat je denkt? Kun je zeker weten dat het waar is? In deze workshop leer je grip te krijgen op je gedachten en er sturing aan te geven.

Levensles 5: Creatieve versus reactieve keuzes maken
Is je leven vol (met anderen)? Ben je na een dag werken moe en voldaan of moe en uitgeput? Met welke energie maak jij dan keuzes? Positief of negatief? In deze workshop leer je hoe je je creatiekracht inzet en daarmee positieve energie genereert.

Levensles 6: Een mindset voor groei en ontwikkeling
In deze workshop onderzoek je je eigen mindset. Ben jij overtuigd dat jij een groei- en ontwikkelmindset hebt? Onderzoek jezelf in deze workshop.

Een leven lang leren als organisatie

Leren van Rabobank regio Zwolle 
Hoe blijven je medewerkers vitaal en veerkrachtig terwijl de financiële sector sterk onder druk staat door veranderende marktomstandigheden. Hoe blijft zij ondanks een krimp van meer dan 50% in het personeelsbestand een onmisbare schakel in de regio en een vitale organisatie? Deze Rabobank deelt met jou haar geheimen.

Leren van Deltion
In 2018 is Deltion uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland binnen het MBO.Die waardering krijg je niet zomaar van je werknemers. Hoe heeft Deltion dat bereikt? Welke principes liggen onder dit succes? Jan-Ernst van Driel (directeur Marketing en Communicatie) neemt je mee op reis.  

Leren van Cycloon
Marieke Snoek (CEO Cycloon en Fietskoeriers.nl)is een duurzame koploper! Ze behoort tot de 100 duurzame jongeren (DJ100) die aantonen waarom een duurzame toekomst mogelijk is. Zij kiest er bewust voor om duurzaam en sociaal te ondernemen in alle facetten. Maak kennis met een fantastisch snelgroeiend bedrijf met een paar kernprincipes die de moeite van het verkennen waard zijn. 

Leren van gemeente Zwolle 
De medewerkers zijn gastvrij, geven ruimte aan initiatieven en denken in kansen bij deze gemeente. Ze werken integraal vanuit burgerlogica, met optimale inzet van talenten. De kernwaarden vertrouwen, verbinding, verantwoordelijkheid en vakmanschap (de vier V’s) brengen ze in de praktijk. Met elkaar bewegen ze naar een flexibele netwerkorganisatie waar ze, met respect voor ieders rol, werken voor de stad en de regio. Ingrid Geveke, gemeentesecretaris van Zwolle, laat je zien welke ontwikkelprincipeshierbij van toepassing zijn. Een kijkje achter de schermen.

Leren van Hemmink 
Hemmink is een moderne en professionele importeur van producten op het gebied van elektrotechniek, industrie, verlichting en connectivity. Hemmink behoort tot één van de best geleide bedrijven (Best Managed Companies) van het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Karsten Dijkstra (HR Manager) en Hilco Knul (commercieel directeur) delen hun inzichten met jou.

Leren van Vrieling
Vrieling, een snelgroeiend familiebedrijf, is een aanbieder van financiële diensten. Dat is niet zo bijzonder, want daar zijn er veel van. Wat hen onderscheidt van anderen is de wijze waarop ze in de markt staan en inhoud geven aan hun waarden. De waarden enthousiast, onafhankelijk, betrokken, creatief, beter en integer worden dagelijks in de praktijk gebracht. Hoe ze dat doen? Guido van Zijl, teamleider van Visie, zet je aan het denken.

Koop nu je toegangskaarten voor Een Leven Lang Leren in 1 dag
Een toegangskaart koop je al voor 125 euro (excl. servicekosten). Je koopt de kaarten hier.

Reacties zijn gesloten.

  • ELLLA op Twitter

    ELLLA op twitter
    @MetELLLA