Quotes en ervaring alumni

De topleergang leiderschapsontwikkeling najaar 2016 is door de deelnemers beoordeeld met een 8,8. Hieronder enkele quotes van deelnemers:

fs244358

 

 

 

 

 

”Deze verdieping gun je iedereen.”

”ELLLA heeft mij geholpen om bewust te worden van mezelf, mijn eigen kracht te zien en van daaruit te handelen. Om daarmee de verandering te worden/zijn die je in je omgeving wilt zien.”

”Deze leergang heeft mij handvatten gegeven om mijn rol binnen de organisatie op te pakken. Het heeft me anders leren kijken naar de organisatie, naar mezelf en anderen.”

”Wat je aandacht heeft groeit, geef dus aandacht aan positieve zaken die je energie geven.”

 

 

 

 

 

”Wees zelf de verandering die je bij anderen wilt zien.”

”De leergang maakt me ervan bewust dat de leiders in de regio ‘’iets’’ te doen hebben. In verbinding met elkaar, in verbinding tussen organisaties en in verbinding binnen je eigen organisatie.”

”ELLLA laat mensen tot rust komen om vanuit daar leiding te geven.”

”In een betrokken en veilige omgeving werken aan eigen leiderschap. Vol met bewuste en onbewuste (levens)lessen.”

”Samen kennis delen is kennis vermenigvuldigen.”

 

 

 

 

 

”Theorieën en concepten die door de bedenker of andere inspirerende sprekers toepasbaar gemaakt worden.”

“Door het losmaken van leiderschap in jezelf en het aangereikt krijgen van inzichten leert ELLLA je anders te zien, te zijn en te doen. En daarmee (andere) waarde toe te voegen aan je organisatie.”

“Vertrouwen is kunnen omgaan met onzekerheden. Je kunt ook liefdevol ontmaskerd worden.”

“ELLLA brengt mooie, kleurrijke mensen samen.”

“Het gaat niet om loslaten, wel om anders vasthouden.”

“Het is een persoonlijke ontwikkelingsreis met gelijkgestemden.”

 

 

 

 

 

“Beperkende overtuigingen beperken de groeikracht; het loslaten van beperkende overtuigingen en conditioneringen leidt juist tot groei.”

“Jezelf leren herkennen en jezelf leren ontdekken, dat ik wat ik heb geleerd tijdens de leergang. Daarnaast heb ik inzicht gekregen in hoe het leiderschap van de toekomst eruit kan zien, en heb ik veel inspiratie gekregen van de andere deelnemers.”

“Momenten van bezinning en verdieping zijn een bron van ontwikkeling. Door deze leergang heb ik dat mogen ervaren.”

“In mijn ogen staat de topleergang voor het opnieuw kijken naar jezelf als leider: laat je voldoende los, kijk je zonder oordeel, denk je wel in mogelijkheden? Kortom, het belangrijkste is het bewustzijn dat jij als leider het verschil kan maken in je eigen organisatie.”

“Het is mij opgevallen dat er een enorme openheid in de groep aanwezig was, waarbij er de bereidheid was om maskers af te doen.”

 

 

 

 

 

“Ik heb geleerd wat mijn kracht en talent is, en hoe ik vanuit mezelf en mijn kwetsbaarheid van waarde kan zijn.”

“De topleergang staat voor mij voor een unieke broedplaats van verbondenheid om meer uit jezelf én anderen te halen.”

“Jezelf leren herkennen en jezelf leren ontdekken, dat ik wat ik heb geleerd tijdens de leergang. Daarnaast heb ik inzicht gekregen in hoe het leiderschap van de toekomst eruit kan zien, en heb ik veel inspiratie gekregen van de andere deelnemers.”

“Momenten van bezinning en verdieping zijn een bron van ontwikkeling. Door deze leergang heb ik dat mogen ervaren.”

“De topleergang staat voor mij voor meer inzicht in jezelf door de spiegeling met elkaar. Een verbreding van de context van het dagelijkse handelen. Ook een spirituele dimensie, waarbij beide benen nog steeds op de grond blijven staan. Een aanrader.”

 

 

 

 

 

“Wat mij is opgevallen is dat er niet werd gesproken over prestaties van het individu, maar over het samen bereiken van doelen.”

“In mijn ogen staat de ELLLA topleergang voor het opnieuw kijken naar jezelf als leider: laat je voldoende los, kijk je zonder oordeel, denk je wel in mogelijkheden? Kortom, het belangrijkste is het bewustzijn dat jij als leider het verschil kunt maken in je eigen organisatie.”

“Wat ik heb geleerd van de topleergang? Bevrijding van oude denkbeelden en gewoontes. Het onbewuste leren zien. Bewustwording van de levensfases van organisaties. En ik heb geleerd een eerste aanzet te geven tot sociale innovatie binnen mijn bedrijf.”

“De kracht van de gezamenlijke zoektocht en het proces in de leergang is enorm. Na twee sessies vallen alle verschillen weg.”

 

 

 

 

 

“De topleergang heeft mij een eerlijk inzicht in mijzelf gegeven, en ik merk dat ik de kennis en ervaring die ik opdoe direct toepas in de praktijk. Het lijkt wel alsof elke keer een puzzelstukje op de juiste plek valt. Wat het uniek maakt is de koppeling tussen kennis over en van organisaties (met topsprekers), zicht op de tijd waarin we leven en de nadruk op persoonlijke ontwikkeling door intensieve coaching (van elkaar en door je persoonlijke coach).”

“De leergang staat voor mij voor: jezelf beter leren kennen. Het leren zien van mogelijkheden in plaats van belemmeringen. Het verbeteren van je omgeving door jezelf te veranderen.”

“ELLLA staat voor: het ontdekken en bevrijden van je kernkwaliteiten en potentieel, met je voeten uit de klei.”

“Het groepsproces maakt dingen los. Er ontstaat snel een vertrouwde openheid, waarbij je een spiegel wordt voorgehouden.”

“Ik heb geleerd in het moment afstand te nemen van de dagelijkse situatie, om van daaruit jezelf, je medewerkers en je organisatie verder te ontwikkelen met de juiste focus en visie.”

 

 

 

 

 

“Geen pieken zonder dalen, zei ik altijd. Bij ELLLA heb ik geleerd dat dalen er zijn om bergen te verbinden.”

“Door de topleergang heb ik geleerd open te staan voor anderen, de dialoog aan te gaan en te luisteren zonder meteen te oordelen. De leergang is voor mij een brug. Een brug naar ideeën, naar creativiteit, naar anders denken en doen, naar geven.”

“Door ELLLA worden we ons bewuster van onze taak als leiders en de meerwaarde die wij kunnen toevoegen in onze organisaties. Met name in deze roerige, maar zeker ook uitdagende en spannende tijd.”

“ELLLA biedt mij een spiegel voor binnen en buiten. Wat mooi!”

“Ik heb geleerd dat ik mijzelf niet klein hoef te maken. Mijn kracht ligt in verbinding en creativiteit. Dit bewustzijn maakt dat ik kan groeien.”

 

 

 

 

 

“Mijn persoonlijke ontwikkeling en de keuzes die ik ten aanzien van mijn werk had gemaakt bleken in lijn met de tijdgeest waarin we zitten, verklaarbaar te zijn uit de natuurwetten en te passen binnen diverse interessante theorieën. Het was in die zin een feest van aangename herkenning, veel puzzelstukjes vielen op de plaats.”

“Ontwikkelen is loslaten en dat duurt een leven lang.”

“Ik heb een nieuwe kijk gekregen op organisaties in een veranderende wereld en de andere eisen die dat stelt aan management, dus ook mijn rol daarbinnen. Reflecterend en lerend.”

“De leergang staat in mijn ogen voor jezelf blijven en een leven lang ontwikkelen.”

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

  • ELLLA op Twitter

    ELLLA op twitter
    @MetELLLA