Programma

De topleergang leiderschapsontwikkeling 2018 start op 15 maart 2018 en heeft een doorlooptijd van zeven maanden. De data voor deze leergang zijn al bekend, de precieze invulling van de modules is nog onder voorbehoud.

Module 1  |  15 maart en 16 maart 2018
Gastspreker: Jan Bommerez
Op de eerste dag van de startbijeenkomst spreekt Jan Bommerez over leiderschap in het huidige transformatietijdperk: in welke tijd leven wij en hoe creëren we een ecosysteem waarin iedereen zich kan ontplooien? Op de tweede dag deelt u sleutelverhalen met elkaar en gaan we in op persoonlijk leiderschap. Wat heeft u als leider te ontwikkelen en te veranderen?

Module 2 |  5 april 2018
Gastspreker: Margriet Sitskoorn
Tijdens deze module spreekt Margriet Sitskoorn over de maakbaarheid van ons brein. We gaan dieper in op de werking van de hersenen en de bewuste sturing van gedachten, gevoelens en gedrag. We leren ongewenste patronen te doorbreken, waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe patronen.

Module 3 |  26 april 2018
Gastspreker: Gerda van Dijk
Tijdens deze bijeenkomst staan de verschillende levensfasen en de vitaliteit van organisaties centraal. Volgens Gerda van Dijk heeft elke fase een herkenbare cultuur die om een bepaalde aansturing en een bepaald soort leiderschap vraagt. In de middag gaan we dieper in op de vraag wat uw rol en positie binnen de organisatie is.

Module 4 |  24 mei 2018
Gastspreker: Arend Ardon
Tijdens deze bijeenkomst leidt Arend Ardon ons langs inspirerende en krachtige inzichten over vernieuwing in organisaties. Hoe komen we los uit vastgeroeste werkwijzen en hoe kunnen we energie en creativiteit binnen de organisatie op gang brengen? We gaan op zoek naar het potentieel in de organisatie.

Module 5 |  21 juni 2018
Gastspreker: Daniel Ofman
Deze module gaat het over inspiratie en inzet in organisaties. Daniel Ofman belicht tijdens de bijeenkomst drie invalshoeken die in verbinding staan met de bloei van inspiratie en inzet: klopt het inhoudelijk wat je doet, klopt jouw houding en kloppen de verhoudingen? Zijn integrale benadering van leven, werken en organiseren maakt duidelijk waarom veel traditionele manieren van managen niet kunnen en niet zullen werken.

Module 6 |  12 juli en 13 juli 2018
Gastsprekers: Jürg Thölke en Gea Kok
Tijdens de eerste dag van de slotbijeenkomst stelt Jürg Thölke systeemdenken op individueel en organisatieniveau centraal: hoe werkt systeemdynamica binnen organisaties en voor individuen? Op de afsluitende dag presenteert u onder leiding van Gea Kok aan elkaar wat u tijdens de leergang ontdekt hebt en wat u daarmee gaat doen. Samen groeien naar iets groters.

Module 7 |  27 september 2018
Tijdens de APK-dag kijken we terug op de verkregen kennis en inzichten gedurende de leergang. Ook kijken we naar het heden: hoe ziet uw vorm van nieuw leiderschap er in de praktijk uit? Daarnaast presenteren de deelnemers bevindingen ten aanzien van het bedrijfsbezoek. Ter afronding van de leergang is er ruimte voor een afsluitend diner.


Coaching, masteravonden en bedrijfsbezoek
Tijdens de leergang kunt u deelnemen aan twee masteravonden met topsprekers. Daarnaast neemt u een kijkje in elkaars keuken tijdens een bedrijfsbezoek. Optioneel kunt u individuele coaching krijgen door een van de ELLLA coaches.

En daarna
Alle deelnemers die de topleergang hebben afgerond worden uitgenodigd voor het ELLLA alumninetwerk. Dat is dé manier om betrokken en geïnformeerd te blijven, andere deelnemers te blijven zien en ervaringen uit te wisselen.

> Brochure topleergang 2018

button-aanmelden-website

Reacties zijn gesloten.

  • ELLLA op Twitter

    ELLLA op twitter
    @MetELLLA