Programma

Het programma van 2018 bestaat uit zes modules met inspirerende gastsprekers en drie community of practice (CoP) sessies. Binnen deze CoP sessies bezoek je een vernieuwend bedrijf en werk je samen met een aantal deelnemers aan een strategisch vraagstuk dat speelt binnen je eigen organisatie. De modules worden begeleid door Hannie te Grotenhuis en Arjan Gosker en de CoP-sessies door Emmely Lefèvre.Module 1  |  7 en 8 maart 2018, inclusief overnachting
Gastspreker: Jan Bommerez
Jan Bommerez spreekt over de tijd waarin wij leven en de transformatie waarin wij wereldwijd zitten. In de middag en avond deel je persoonlijke sleutelverhalen met elkaar. Tijdens de tweede dag staan de strategische vraagstukken centraal. Je pitcht een vraagstuk uit je eigen bedrijf. En je kiest zelf een vraagstuk uit de verschillende pitches waar je tijdens de leergang in teams aan werkt.

Community of practice 1  |  22 maart 2018
– Bedrijfsbezoek.
– Aan de slag met je vraagstuk.

Module 2  |  19 april 2018
Gastspreker: Tiemen van Dijk, COO en voorzitter directieteam Visscher Caravelle
Tiemen van Dijk is COO en voorzitter van het directieteam van Visscher Caravelle, een dynamische organisatie die wereldwijd actief is als leverancier van automatten en textielproducten voor de auto-industrie. Tiemen vertelt over het belang van aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers. Hoe gaat deze ontwikkeling hand in hand met innovatie en creativiteit in zijn bedrijf?

Community of practice 2  |  17 mei 2018
– Bedrijfsbezoek.
– Aan de slag met je vraagstuk.

Module 3  |  7 juni 2018
Gastspreker: Bert Beun, voorzitter College van Bestuur Deltion College
Bert Beun is voorzitter van het College van Bestuur van Deltion College. Deltion levert als onderwijsinstelling een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de regio Zwolle, en houdt zich daarbij bezig met vraagstukken rondom de steeds sneller veranderende arbeidsmarkt. Bert vertelt over de rol van Deltion als verbindende partij in het gesprek over de toekomst van de regio.

Module 4  |  28 juni 2018
Gastspreker: Marieke Snoek, algemeen directeur Cycloon Post & Fietskoeriers
Marieke Snoek is algemeen directeur bij Cycloon Post & Fietskoeriers, een sterk groeiende onderneming met internationale ambities. Als sociaal ondernemer is Marieke opgenomen in de top honderd van Duurzame Jonge Ondernemers (DJ100). Ze vertelt over ondernemen met oog voor mens en milieu, het kietelen van de gevestigde orde en haar wens om het bedrijfsleven te verduurzamen.

Community of practice 3  |  19 juli 2018
– Bedrijfsbezoek.
– Aan de slag met je vraagstuk.

Studiereis
Tijdens de leergang werk je met je eigen team aan jullie vraagstuk. Aanvullend heb je de mogelijkheid om tussen module 4 en 5 met jouw team een studiereis te organiseren, die helpt bij de verdere uitwerking van jullie vraagstuk.

Module 5  |  13 september 2018
Gastspreker: Arjan Jansen, directeur Regio Zwolle United Future
Arjan Jansen is directeur van Regio Zwolle United, de stichting die vanuit PEC Zwolle is opgericht om de maatschappelijke waarde van de voetbalclub in te zetten voor het welzijn van de regio. De stichting is een ware netwerkorganisatie die in verbinding met gemeenten, bedrijven en onderwijsinstellingen maatschappelijke ontwikkeling van de regio weet te verwezenlijken. Arjan vertelt over zijn rol als aanjager van verbinding in de regio.

Module 6  |  11 en 12 oktober 2018, inclusief overnachting
Op de eerste dag presenteer je je persoonlijke opbrengst van de leergang aan elkaar. Tijdens de laatste dag presenteer je als team de uitkomsten van jullie vraagstuk aan gastsprekers, founding partners, leidinggevenden en andere geïnteresseerden.


Coaching, masteravonden en bedrijfsbezoek
Tijdens de leergang krijg je twee coachingsgesprekken met Bertram Ramspeck, een van de ELLLA-coaches. Daarnaast kun je gedurende de leergang deelnemen aan twee masteravonden met topsprekers, en daar andere ondernemers uit de regio ontmoeten. De CoP-sessies vinden plaats bij bedrijven uit de regio. Gedurende deze bedrijfsbezoeken kun je kennis maken met verschillende organisaties en ondernemers uit de regio.

En daarna
Alle deelnemers die de leergang hebben afgerond worden uitgenodigd om deel te nemen aan het alumniprogramma dat ELLLA aanbiedt. Dat is de manier om betrokken en geïnformeerd te blijven, andere deelnemers te blijven zien en ervaringen uit te wisselen.

Te downloaden
> Brochure leergang young potentials regio Zwolle 2018

 

Reacties zijn gesloten.

  • ELLLA op Twitter

    ELLLA op twitter
    @MetELLLA