Jos Kessels

jos kessels 2 web ZWJos Kessels is filosoof. Hij studeerde rechten en filosofie en werkte aanvankelijk als musicus, journalist en filosofie-docent. Daarna deed hij onderzoek in wetenschapsfilosofie en didactiek van filosofie, en promoveerde op een proefschrift over kennistheorie en filosofieonderwijs (socratische methode). Hij specialiseerde zich in theorie en praktijk van het socratisch gesprek.

Sinds 25 jaar leidt hij gesprekken en trainingen met managers en bestuurders in verschillende sectoren van de samenleving: gezondheidszorg, overheid, politie, onderwijs, banken. Hij werkt vanuit bureau Eidoskoop, gespecialiseerd in idee-ontwikkeling.

Jos Kessels publiceerde verschillende boeken, waaronder Socrates op de marktVrije ruimteHet poëtisch argumentDe jacht op een idee en Spelen met Ideeën. Zijn meest recente boek is Scholing van de geest – Wat ik leerde van Socrates.

Meer weten?

  • Website Endoscoop.
  • Meest recente boek: De scholing van de geest – wat ik leerde van socrates (2014). Dit boek geeft een hedendaags beeld van de scholing van de geest zoals Socrates en Plato die beoefenden. Kern daarvan is het voeren van gesprekken en het ontwikkelen van dragende ideeën. Het boek beschrijft de zeven disciplines om de geest te scholen, die voor Socrates en Plato het hart van dialectiek vormden. Het is bedoeld voor iedereen die van taal en gesprekken zijn dagelijks werk heeft gemaakt.
  • Video:

Reacties zijn gesloten.

  • ELLLA op Twitter

    ELLLA op twitter
    @MetELLLA