2017 – 2018

In oktober 2017 start de leergang bronnen van
leiderschap
, waarin zeven filosofische thema’s centraal staan. Deze thema’s laten u opeen andere wijze naar uzelf, het leven, werk en uw organisatie kijken. Gastsprekers, deelnemers en twee ervaren moderatoren vormen gedurende zeven maanden een spiegel en klankbord waaraan u uw gedachten, opvattingen, ervaringen en inzichten kunt toetsen en slijpen.

Moderatoren Mienke Schinkel en Hannie te Grotenhuis: “Voor ons komt met deze leergang van ELLLA veel bij elkaar. Al jarenlang draait het in ons werk om persoonlijke ontwikkeling en (persoonlijk) leiderschap. Deze twee zijn wat ons betreft geen doel op zichzelf, maar het resultaat van een innerlijk proces dat zich voltrekt wanneer je het leven ervaart als een constante ontvouwing van mogelijkheden en inzichten. ‘Ervaring’, zo schreef Aldous Huxley ooit, ‘is niet wat je overkomt, maar is wat je doet met wat je overkomt’.

Met de leergang bronnen van leiderschap breekt – ook in ons eigen werk – een nieuwe fase aan. Een fase waarin bijeen wordt gebracht wat tot dan toe, soms ogenschijnlijk willekeurig of los van elkaar, werd opgedaan en opgebouwd. In de leergang halen de deelnemers in zekere zin het nut van hun werkzame leven op. Er wordt op gereflecteerd aan de hand van zeven klassieke thema’s en met nieuwe vragen. Vragen naar de zin van leven, naar de kunst van leven, naar goed of gelukkig leven. Vragen die helpend zijn om een verdieping te bereiken in ons eigen leven en werk, met alles wat er al is ontwikkeld. Immers, ‘to keep a lamp burning, you have to keep putting oil in it’.

We verheugen ons enorm op de leergang bronnen van leiderschap. De variatie aan klassieke maar hoogst actuele thema’s, de rijkdom aan gezaghebbende sprekers en de kleinschalige, intieme setting waarin tien tot twintig deelnemers een half jaar met elkaar optrekken vormen de ideale mix voor een ongekende leergang.”

Reacties zijn gesloten.

  • ELLLA op Twitter

    ELLLA op twitter
    @MetELLLA