Visie van ELLLA op coaching

Nan-in, een Japanse leraar uit het Meiji-tijdperk (1868-1912), ontving bezoek van een professor van de universiteit die inlichtingen over Zen kwam vragen. Nan-in serveerde thee. Hij schonk het kopje van zijn gast vol en bleef toen doorgieten. De professor keek toe hoe het kopje overliep, tot hij zich niet langer kon inhouden. ‘Het is al lang vol! Er kan niets meer bij!’ ‘Net als dit kopje’, zei Nan-in, ‘bent u vol van uw eigen opvattingen en veronderstellingen. Hoe kan ik u bijbrengen wat Zen is, als u niet eerst uw kop leegmaakt?’  Uit: Zen Flesh, Zen Bones van Paul Reps

Ontleren
De belangrijkste vaardigheid voor de werkende mens in de 21e eeuw is misschien wel het ontleren. Ruimte voor een leven lang leren ontstaat als we ons losmaken van mentale blokkades en achterhaalde ideeën. Op basis van vele jaren ervaring met coaching zijn wij overtuigd geraakt van de grote waarde van dit instrument voor het kunnen ontleren en het vrijmaken van potentieel.

Bevrijden van potentieel
Coaching maakt mensen en organisaties vitaal, bevlogen, vreugdevol en effectief. In de sport heeft elke winnaar een coach om hem te stimuleren op een hoger niveau te komen en hem te helpen zijn mentale blokkades te overwinnen. In een lerende organisatie is coaching een manier om potentieel vrij te maken. Wij durven te stellen dat het creatieve potentieel in een organisatie niet voluit benut wordt als je niet bereid bent  de diepere laag te pakken. Dat is het terrein waar ELLLA met hart en ziel mee verbonden is.

Resultaatgericht
Coaching binnen ELLLA is altijd doelgericht en in de regel een kortdurend proces, waarbij u in enkele persoonlijke gesprekken concreet werkt aan het optimaliseren van uw eigen resultaat. Na afloop bent u zich bewust van uw eigen kracht, en weet u wat uw sterke en minder sterke eigenschappen zijn. U vertrouwt op uw eigen capaciteit.

Maatwerk
Coaching is maatwerk. Elk traject wordt naar vorm, inhoud en aanpak toegespitst op uw specifieke coachingsvraag. Om te zorgen voor een juiste match tussen u en uw coach begint het traject met een persoonlijk gesprek. Daarna gaat ELLLA op zoek naar de coach die het beste bij uw vraag past. Samen met uw coach maakt u heldere afspraken: wat is uw doelstelling, waar gaat u aan werken, hoe gaat u dat aanpakken, en wat is er klaar na afronding van het coachingstraject? Ook maken we vooraf heldere afspraken over de frequentie, duur en kosten.

Teamcoaching
Binnen ELLLA bieden we naast individuele coaching ook teamcoaching. Bij teamcoaching staat de ontwikkeling van het team centraal. Wat zijn de wederzijdse verwachtingen, waarin waardeert en versterkt het team elkaar, waar zitten blokkades en beperkende overtuigingen en waar is verbetering mogelijk? Het team leert elkaar aan te spreken op wenselijk, vernieuwend gedrag.

Wat is een goede coach volgens ELLLA?
Coaching is een vak apart. Een ELLLA-coach heeft kennis van de wereld van de ondernemer, het bedrijfsleven en organisaties. Daarnaast is een goede coach zeer bedreven in het op gang brengen van leren en ontwikkelen. Juist in de mix van de kennis van organisaties en het kunnen sturen van leren zit de kracht. Een goede coach zal niet alleen vragen stellen die u aan het denken zetten, maar zal ook eerlijk zeggen wat hij in het contact met u ervaart. Onze coaches blijven zelf ook leren en ontwikkelen, zodat zij u de best mogelijke kwaliteit kunnen bieden.

Schermafbeelding 2014-06-25 om 16.25.38

hoofdstuk 3 uit boek Groeien door te delen van Mienke Schinkel

Coaching in boek Groeien door te delen
In het boek Groeien door te delen gaat Mienke Schinkel in hoofdstuk 3 in op het vrijmaken van potentieel middels coaching.

> hoofdstuk 3 uit het boek Groeien door te delen van Mienke Schinkel downloaden

 

 

Reacties zijn gesloten.

  • ELLLA op Twitter

    ELLLA op twitter
    @MetELLLA