Inspiratiebijeenkomst ‘Werken aan de wakkere stad’

Schermafbeelding 2015-08-19 om 12.13.34Soms komt er zo’n boek uit waarvan je denkt: dat klopt helemaal. En: zo de moeite waard om met anderen over door te praten. Voor ELLLA valt het boek ‘Werken aan de wakkere stad’ van Jan van Ginkel en Frans Verhaaren in die categorie. Het boek raakte ons omdat het een scherpe inkijk biedt in het tijdsgewricht waarin we leven en de uitdagingen van deze tijd verbindt met onze eigen ‘binnenkant’. Het geeft handreikingen en voorbeelden van interventies die je als leider kunt doen om een gemeenschap in ontwikkeling te brengen. Het is geschreven vanuit het perspectief van de overheid, maar ook goed toepasbaar voor ondernemers, het onderwijs en andere publieke organisaties.

Om dit te delen met onze relaties heeft ELLLA vijftig mensen het boek gestuurd en hen uitgenodigd om op donderdag 3 september met ons in gesprek te gaan over de vraag ‘Wat verbindt de harten en hoofden van mensen met een stad of regio, en hoe verbinden wij ons met hun betrokkenheid?’ We zien deze avond als de start van een lerende gemeenschap. We hebben deze uitnodiging dan ook verstuurd naar relaties in de regio Zwolle met een grote diversiteit in achtergrond en verantwoordelijkheden en hen gevraagd een introducé mee te nemen.

De inspiratiebijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Rabobank IJsseldelta.

> fotogalerij inspiratiebijeenkomst ‘werken aan de wakkere stad’

 

 

 

 

 

 

Zelf meepraten over de wakkere regio?

Onderstaand filmpje biedt een impressie van de avond. Wil jij samen met ons bouwen aan langzaam leiderschap en een wakkere regio? Neem dan contact op met Arjan Gosker, directeur van ELLLA (arjangosker@ellla.nl, 06 -130 48 895).

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

Dit bericht is geplaatst in blogs, Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • ELLLA op Twitter

    ELLLA op twitter
    @MetELLLA